Borough Market Londen

Drie bijzondere plekjes in Londen

Foto boven: Mark & Marianne Earthy

Elke stad kent zijn verborgen plekjes. Londen is hierbij geen uitzondering.

Borough Market – een lekkere markt

Borough Market De lekkerste markt van Londen is ongetwijfeld Borough Market, direct naast Southwark Cathedral gelegen. ’s Morgens voor negenen vindt hier de groothandel in groene en fruit plaats, maar pas echt leuk wordt het op donderdag, vrijdag en vooral zaterdag, als hier de mooiste culinaire producten die je je maar kunt wensen worden aangeboden.

Meer informatie over deze Borough Market

De Swaminarayantempel – India in Londen

Swaminarayan tempel Één van de wonderlijkste gebouwen van Londen ligt in de buitenwijk Neasden. Ongeveer twee kilometer van het gelijknamige undergroundstation waan je je hier ineens in India.

Zomaar te midden van vestigingen van Ikea en Superstore bevindt zich hier de Swaminarayantempel: een gigantisch wit hindoe-tempelcomplex, versierd met goud-getopte torentjes, beelden, vlaggen, zuilen en andere uitvoerige bewerkte ornamenten.

Meer informatie over deze Swaminarayantempel

Mudchute Park & Farm – schapen in de stad

Mudchute Farm Wie vanaf undergroundstation Cutty Sark Greenwich Park binnengaat en de heuvel opklimt richting het Royal Observatory, heeft een prachtig vergezicht op Canary Wharf en de rest van de Docklands. Het contrast tussen het groen van het eeuwenoude Greenwich Park en het in de zon glimmende glas en metaal aan de overkant van de rivier is groot.

Niet ver achter de highrise van Canary Wharf bevindt zich Mudchute Park & Farm. In dit park met stadsboerderij heerst volmaakte rust, scharrelen schapen, paarden en andere dieren vrij rond, hoor je vogels fluiten en bijen zoemen. Ook het piepkleine Thames Barrier Park, dat uitzicht biedt op de stormvloedkering in de Theems, creëert een scherp contrast tussen natuur en high tech.

Meer informatie over Mudchute

Geef een reactie