Kasteel Sedan

Middeleeuws festival in het Franse Sedan

Middeleeuws feest in Sedan Rond het grootste vestingskasteel van Europa wordt op 20 en 21 mei 2017 een middeleeuws festival gehouden. Het Franse Sedan staat tijdens dit weekend in het teken van de middeleeuwen met voorstellingen, muziek en sprookjes.

Bezoekers beleven tijdens dit weekend het echte leven in de middeleeuwen. Dit dankzij een reconstructie van een middeleeuwse stad, het interieur en exterieur van het vestingkasteel. Maar ook de plaatselijke bevolking, de muziek, de marktkramen vertonen de sfeer van vroeger. Op zaterdag is er een middeleeuwse optocht door de stad.

Het Kasteel van Sedan

Het kasteel van Sedan (Château fort de Sedan)ligt  in de Noord-Franse stad Sedan in het departement Ardennes in de regio Champagne-Ardennen. Het is één van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa met een oppervlakte van 35.000 m2 op 7 niveaus. Het is het enige overblijfsel van de voormalige fortificaties in en rond de stad. In 1870, na de nederlaag in de Frans-Duitse Oorlog, werden de meeste verdedigingswerken vernietigd, behalve het kasteel.


Everhard van der Marck startte de bouw van het kasteel, op een heuvel van 200 meter hoog, in 1424 en werd gedurende de eeuwen daarna uitgebreid. Het kasteel was de verblijfplaats van de heren, later prinsen van Sedan die ook hertog van Bouillon waren.

Meer informatie op de website van het festival en kasteel

Geef een reactie