IIle de Ré

Ile de Ré, ideaal Frans eilandje voor vakantiegangers

Ile de RéHet Franse eilandje met het zonnige microklimaat op een steenworp afstand van het vasteland geeft je toch een echt eilandgevoel. Hoe populair ook, Ile de Ré bleef authentiek met een vrijwel ongeschonden natuur. Het klimaat is er zo zacht door de invloed van de warme golfstroom, welke langs het eiland stroomt. Het aantal uren zon per jaar ligt hier gelijk aan de Rivièra.

Ile de RéIle de Ré is een vakantie-eiland dat sinds 1988 vanaf La Rochelle, op het vasteland van Frankrijk, is te bereiken via een lange tolbrug. Typisch voor dit eiland zijn de witte huisjes met het groene houtschrijnwerk en oranje dakpannen daken. Er is nog steeds een ambachtelijke zoutwinning, lokale wijnbouw en visserij te vinden.

Ile de Ré ontdekken

Het is niet zo klein als je op het eerste gezicht zou vermoeden en laat zich niet zomaar ontdekken. Een fiets, een paar goede wandelschoenen, laarzen en een gezonde eetlust zijn de benodigde zaken om volledige van dit eiland te kunnen genieten.

Ile de Ré

Ile de Ré telt tien dorpjes met elk hun eigen karakter en sfeer, onderling verbonden met een uitstekend fietspadennet. Gaat de voorkeur voor een verblijf naar een gezellige drukte met winkeltjes en terrasjes, dan valt de keuze beslist op het omwalde Saint-Martin-de-Ré met de prachtige huizen en de opgewekte sfeer van een plezierhaven.

Meer informatie over Ile de Ré

Bron: myTrip.be

Geef een reactie