St. Maarten

Eilandhoppen in de Caribbean vanuit St. Maarten

St. Maarten Caribbean St. Maarten heeft een ideale centrale ligging in het Caribische gebied ten opzichte van eilanden als Anguilla, Saba, St. Barths, St. Eustatius en Prickly Pear Island. Maar ook de andere Antillen zijn prima te combineren met vakantie op St. Maarten.

St. Maarten wordt wel gezien als het kruispunt van de Caribbean. Op het eiland waait vrijwel altijd een verfrissende passaatwind en de temperatuur is aangenaam, rond de 30 graden.

St. Maarten Philipsburg is een perfect vertrekpunt voor een dagtrip per zeilboot, veerboot, catamaran of privéjacht naar Anguilla, Saba, St. Barths & St. Eustatius. Binnen een paar uurtjes kun je genieten van de karakteristieke paradijsjes. Dagelijks organiseren verschillende chartermaatschappijen boottochten naar de omliggende eilanden.

Natuurlijk kun je ook met de locale luchtvaartmaatschappijnen eilandhoppen. Diverse regionale luchtvaartmaatschappijen voeren vluchten uit, waaronder Air Caraïbes Air Antilles Winair Insel Air , Air Sint Maarten en Dutch Antilles Express . Je vindt al aanbiedingen vanaf 190 US dollar (ca. 145 euro) voor een retourvlucht.

Meer informatie over St. Maarten

Anguilla

Prickley Pear islandVoor $ 10,- retour kan je per catamaran ” Link Cat ” ferry richting de stille baaien van Anguilla varen. Een niet te missen hotspot is het paradijselijke Prickly Pear Island, doe dit onbewoonde eiland zeker aan tijdens een boottrip.

Anguilla is gelegen ten oosten van Puerto Rico en de Maagdeneilanden, ten noorden van Sint Maarten en maakt deel uit van de Kleine Antillen. Het eiland is vlak en er is weinig vegetatie te vinden aangezien de bodem vrij arm is.

Rond het eiland liggen een aantal eilanden, waarvan de meeste klein en onbewoond zijn. De volgende zijn het bekendst:

  • Anguillita
  • Dog Island
  • Prickly Pear Cays
  • Sandy Island
  • Scrub Island
  • Seal Island
  • Sombrero “Hat Island”

Meer informatie over Anguilla

Saba 

Combineer Saba met het Franse St. Barths. De kustlijn van Saba wordt gekenmerkt door rotsachtige kliffen. Het eiland is een slapende vulkaan en staat bekend om haar ongerepte natuur. Aangename warmwaterbronnen en beeldschone riffen verleiden je om te gaan zwemmers en duiken.

SabaSaba ligt 30 kilometer ten zuidwesten van Sint Maarten. Het is ongeveer 4,5 kilometer in doorsnee, en de oppervlakte is 13 km². Saba bestaat uit een slapende vulkaan met vier lavakoepels. De hellingen lopen steil af naar zee, en de kust is rotsachtig. De vulkaan Mount Scenery is met zijn 877 meter het hoogste punt van Nederland én van het gehele Koninkrijk der Nederlanden. Het klimaat is vochtig tropisch en het eiland is begroeid met secundair regenwoud. Ten noorden van Saba ligt een klein onbewoond rotseilandje dat ook tot het eilandgebied behoort: Green Island.

Meer informatie over Saba

St. Barths

St. Barths Luxueuze jachten meren aan in de haven van Gustavia. Hier tref je meer informatie over de ferry service naar St. Barths, vanuit Oyster Pond (vlak bij Dawn Beach) aan de oostzijde van St. Maarten. Op het eiland staat een aantal hotels. De toeristen arriveren met kleine vliegtuigjes zoals de Twin Otter op de plaatselijke luchthaven of komen per boot vanuit Marigot. Het toerisme heeft het eiland veel welvaart gebracht. Het is vooral populair onder de rijken der aarde.

Saint-Barthélemy heeft een klein vliegveld, de Luchthaven Gustaf III. De meeste vliegtuigjes die er komen kunnen twintig passagiers of minder vervoeren. De korte startbaan eindigt direct op het strand, en staat bekend als zeer gevaarlijk. Desondanks zijn er zelden ongevallen gebeurd.

Meer informatie over St. Barths

St. Eustatius

St. Eustatius Het ecotoerisme is volop in ontwikkeling op St. Eustatius. Natuurliefhebbers zullen versteld staan van de grote diversiteit die de natuur hen biedt. Je kunt verschillende wandelroutes volgen en ongestoord het eiland ontdekken met als topper The Quill route langs de uitgewerkte vulkaan.

Sint Eustatius is een onderdeel van Caribisch Nederland met de bestuurlijke status van openbaar lichaam, een bijzondere gemeente binnen het land Nederland. Het behoort geografisch met onder andere Guadeloupe, Saba en Sint Maarten tot de Bovenwindse Eilanden. De hoofdplaats is Oranjestad.

Meer informatie over Sint Eustatius

Geef een reactie