Addo Olifanten Park

Nelson Mandela Bay heeft alles wat je verwacht in Zuid-Afrika

De Nelson Mandela Bay is een Zuid-Afrikaanse grootstedelijke gemeente of metropool in de provincie Oost-Kaap, waarin de stad Port Elizabeth ligt. Deze metropool is in 2000 ontstaan door samenvoeging van de stad Port Elizabeth en een deel van het omliggende gebied.

Zuid-Afrika Nelson Mandela Bay

Op Safari

Addo Elephant National ParkWie in de Oostkaap in Zuid-Afrika op zoek is naar de Big 7, moet na een bezoek aan Addo Elephant National Park, waar de Big 5 te zien is, doorrijden naar Algoa Bay. Hier kan men de laatste twee dieren van de Big 7 bewonderen: de Southern Right walvissen en de grote witte haai.

Dankzij een speciale vergunning is het nu toegestaan om vanaf een boot walvissen te bekijken op een afstand tussen de 50 meter en 300 meter. Dit is mede afhankelijk van hoe de walvis zich beweegt. Port Elizabeth is ook bekend als zowel de Mohair en Tuimelaar dolfijnen hoofdstad van de wereld.

Nachtleven

Als toerist kun je hier genieten van de opwinding van de Boardwalk Casino en Entertainment Complex in Summerstrand dat beschikt over een uitgebreide mix van entertainment, winkels en restaurants. Naast een bruisend nachtleven vinden er diverse jaarlijkse en seizoensgebonden festivals en evenementen plaats.

Meer informatie over evenementen 

De kust en stranden van de Nelson Mandela Bay

Algoa BayHet kustgebied, Algoa Bay, beschikt over 40 km prachtige gouden stranden. Een perfecte combinatie van warm water en een kalme zee. Het is één van de beste zeillocaties in de wereld en een mekka voor alle strand en watersporters. Water temperaturen variëren tussen de 18 en 21 graden Celsius in de zomer en 14 tot 19 graden Celsius in de winter. Volledig opgeleide professionele badmeesters zorgen, tijdens het zomerseizoen, voor veiligheid op het strand en in zee.

Zuid-Afrika is het eerste land buiten Europa die de Blauwe Vlag mocht hijsen vanwege zijn stranden. Deze vlag is een internationale onderscheiding voor stranden die voldoen aan excellentie in veiligheid, voorzieningen, hygiëne en milieunormen.

Diepzeeduiken

Duiken Algoa BayDe duiklocaties in Nelson Mandela Bay zijn van hoge kwaliteit met prachtige riffen, scheepswrakken, een grote diversiteit aan vis en kleurrijke zachte koraalsoorten. Het beschermde warme water van Algoa Bay bieden duikers de meest spannende en gevarieerde reeks aan duikstekken in het land. Riffen en pinakels variëren van een diepte van tien tot dertig meter met name rond het Kaap Recife gebied met een zicht van maximaal 30 meter.

Er worden diverse cruises aangeboden in Algoa Bay om zeehonden, zeevogels en soms zelfs dolfijnen en walvissen te spotten. De kust van Nelson Mandela Bay is ook de gastheer voor de jaarlijkse Sardine Run die een breed scala van roofvissen en zoogdieren aantrekt.

Meer informatie

De Donkin Heritage Trail

Donkin Heritage TrailDeze trail is één van de beste manieren om het erfgoed en de geschiedenis van de omgeving te verkennen. De route gaat langs 51 plaatsen van historisch belang en langs enkele van de mooiste architectonische attracties in Zuid- Afrika.

Architectonische attracties zijn onder andere de Campanile, die werd opgericht voor de landing van de kolonisten van 1820, het stadhuis dat werd gebouwd tussen 1858 en 1862 en de Donkin Reserve en Lighthouse gebouw.

no. 7De geschiedenis van de stad en haar mensen kunnen worden ervaren in de vele musea en monumenten. De geschiedenis en elegante levensstijl uit het Victoriaanse tijdperk wordt bewaard in No 7 Castle Hill Museum. Dit is het oudste overlevende Settler woning in Nelson Mandela Bay.

Meer informatie over historische tours 

De Nelson Mandela Bay Pass

Deze kaart geeft je gratis toegang tot een verscheidenheid aan attracties en activiteiten in Nelson Mandela Bay. Dit omvat onder andere musea, wildreservaten, duiken, galeries, rondleidingen. Het geeft je ook een aantal hoge kortingen bij geselecteerde winkels, activiteiten, entertainment en nog veel meer.

Meer informatie

Naar de website van de Nelson Mandela Bay 

Geef een reactie