Val Cenis Frankrijk

Val Cenis – De ideale wintersportplaats in de Franse bergen

Val CenisDiep in het zuiden van Frankrijk zijn er schitterende pistes te vinden om aan al jouw wintersportwensen te voldoen. In het skigebied Val Cenis kan de echte wintersporter zijn hart ophalen met de vele brede en gevarieerde pistes die er te vinden zijn. Zo zijn er lange en gemakkelijke pistes voor de beginner, maar kunnen ook de professionals zich uitstekend vermaken op de bergen van deze zuidelijke Alpen. Het gebied, dat makkelijk te bereiken is, ligt tussen de grote nationale parken Vanois (Frans) en Avigliana (Italiaans).

Accommodatie

Er kan overnacht worden in verschillende appartementen, maar er zijn ook hotels te vinden in Val Cenis. De accommodaties verschillen echter in kwaliteit, zodat het wel verstandig is goed te zoeken naar een goede, verzorgde slaapgelegenheid. In het gebied zijn enkele goede restaurants te vinden waardoor ook de culinaire liefhebber niets tekort komt. Het gebied scoort wel minder op après-ski.

Activiteiten

Toch hoeft de wintersport de mindere après-ski faciliteiten een ongezellige plek genoemd te worden. Er zijn nog tal van andere activiteiten in het gebied waardoor eenieder zich er zal vermaken. Kom bijvoorbeeld tot rust in een wellness centrum.

Hier kan je heerlijk genieten van een sauna, spa of solarium en zul je na het skiën een heerlijke ontspanning ondergaan. Ook is er voor de meer actieve mensen een zwembad te vinden of kan er aan het avontuurlijke paragliding gedaan worden. Krijg hiermee een uniek uitzicht over de Franse alpen en geniet van een prachtig winter wonderland. Ook worden er fakkeltochten gehouden en is er een ijsbaan te vinden. Kortom, de wintersporter komt niet veel tekort in skigebied Val Cenis.

Voor het hele gezin

Het skigebied is beschikbaar gemaakt voor het hele gezin. Ook kinderen zullen een plezierige tijd beleven in Val Cenis. Zo is er een kinderopvang te vinden als je als ouder even een moeilijkere piste wilt pakken. Het skigebied ligt 1117 kilometer vanaf Utrecht en is goed te bereiken per auto of trein.

Naar de website van Val Cenis

Geef een reactie