Jambalaya Festival

Jambalaya Festival in Gonzales, Louisiana, Verenigde Staten

Jambalaya FestivalHet Jambalaya Festival en het wereldkampioenschap Jambalaya koken wordt traditioneel gehouden in het Memorial Weekend* in Gonzales, Louisiana. Het festival serveert dagelijks de beste en lekkerste jambalaya. Er is live muziek, entertainment, kermisattracties, kookwedstrijden en een verscheidenheid aan ander lokaal voedsel.

* Memorial day wordt gehouden op de laatste maandag van mei.

Jambalaya Festival met koken als kunst

Jambalaya koken is een kunst die tot in de perfectie moet worden uitgevoerd om een prachtige mix van smaken te verwerven met de juiste consistentie. Koks uit de regio oefenen voortdurend om de perfecte Jambalaya te bereidden die uiteindelijk zal leiden tot de prestigieuze titel “Champion of the World”. Vele Jambalaya kampioenen hebben gekookt bij andere festivals en voor buitenlandse leiders en diverse presidenten van de Verenigde Staten.

Jambalaya

Jambalaya is de naam van een rijstschotel die ontstaan is in de Creoolse en Cajunse keuken in Louisiana. Er is een mogelijke relatie met het Spaanse rijstgerecht paella dat mogelijk naar Louisiana is gebracht tijdens de Spaanse bezetting van dit gebied. Anderen denken echter dat Jambalaya een samenstelling is van Franse en Afrikaanse woorden.  “Jambon” (Frans voor ham), “à la” (Frans voor in de stijl van) en “ya-ya” (West-Afrikaans voor rijst).

Naar de website van het Jambalaya Festival

Geef een reactie