Hamburg

De eerste kennismaking met Hamburg

Met een uur vertraging vanwege een seinstoring, kwamen we in de het begin van de middag met de trein aan in Hamburg. We verblijven in het Etap hotel in de wijk St. Pauli, een eenvoudig budget hotel.

currywurst Na het inchecken zijn we met z’n allen richting Reeperbahn vertrokken. Bij het het zien van het woord “wurst” was het merendeel van ons niet meer te houden en zaten we snel te smikkelen van de bratwurst, currywurst en bier.

Hierna hebben we even de Reeperbahn bezocht maar de weergoden begonnen roet in het water te gooien waardoor de rest van de middag letterlijk en figuurlijk in het water viel. Oplossing hiervoor was een oergezellig barretje waar we voor een meter bier (11 glazen) slechts 13 euro moesten neerleggen.

’s Avonds zijn we gaan eten in restaurant East. Dit stijlvolle restaurant, in een voormalige ijzerfabriek, heeft een luxueuse moderne uitstraling en er heerst een heel bijzondere sfeer. Het geheel heeft een wow-factor die je mond open doet vallen van verbazing.

Restaurant EastDe keukenbrigade bestaat uit diverse topchefs die hun Oosterse kookkunsten dagelijks op een geheel originele en smaakvolle wijze weten te presenteren. De gerechten bestaan uit een fusion van de Internationale en Aziatische keuken. De sushi en sashimi is hier heerlijk en wordt op een bijzondere manier gepresenteerd, zoals op houten tafeltjes en in boten.

De prijzen van de gerechten zijn hoog maar dit restaurant is zeker een aanrader voor culinair avontuur. East is te vinden in de Simon-von-Utrecht-Strasse 31 (tegenover het Etap Hotel) in de wijk St. Pauli.

Naar de website van East

Geef een reactie