Hamburg Schanzenviertel

Dikke maatjes in een hippe wijk van Hamburg

Tropen aquarium HamburgOp onze derde dag in Hamburg heb ik ’s morgens met een collega het Tropen Aquarium bezocht dat onderdeel uitmaakt van de dierentuin van Hamburg. We hebben hier een aantal prachtige aquaria gezien waardoor een zeer groot zee- en zoetwateraquarium.

Indrukwekkend was ook het immens grote bassin met haaien, waaronder een luipaardhaai en zwartpunt haaien. Ook zwommen hier een aantal ray’s en manta’s.

Meer informatie op de website van Tierpark Hagenbeck

SchanzenviertelHierna hebben we een wandeling gemaakt door de wijk Schanzenviertel. Deze voormalige armoedzaaiers wijk is tegenwoordig een hippe uitgaanswijk met een alternatief karakter. Hier vindt je veel trendy winkeltjes en heerlijke restaurantjes en ongedwongen cafés.

Aangezien Hamburg een havenstad is vindt je hier natuurlijk veel viswinkels. Omdat we nieuwsgierig waren hoe de haring hier smaakte gingen we zo’n viswinkel eens binnen. Nu bestaat er in Duitsland hering en matjes. Hering is bewerkte haring dus bestelde we twee matjes.

Matjes HerringTwee grote, dikke haring werden te voorschijn gehaald en op een bordje gelegd tezamen met een riante partij uienringen en tomaat. Vork en mes erbij en we konden aan de slag. Conclusie: erg lekker. Naast deze winkel zit Herr Max, een geliefde plek bij de lokale bevolking voor Kaffee und Kuchen.

We vervolgende onze weg door de Schanze en bezochten al laatste de zaterdagse vlooienmarkt. Teruglopende richting Reeperbahn kwamen we weer terecht in St. Pauli. Onderweg scoorden we nog één van lekkerste currywurst uit Hamburg bij Imbiss bei Schorsch, dat al sinds 1945 bestaat. Niet veel later kwam daar nog een heerlijk ijsje overheen bij Die Eisheiligen.

’s Barkasse HamburgMiddags hebben we een havenrondvaart gemaakt met een zogenaamde Barkasse van Kapitän Prüsse. Aan het begin zagen we een imposant staaltje samenspel van drie sleepboten die een groot schip op zijn plaats manoeuvreerde.

Hierna kregen we de containerhaven te zien en via een aantal binnenkanalen en sluizen kwamen we uit bij de Hafencity waar de  bouw van de Elbephilharmonie meteen in het oog springt. Varend langs een groot cruiseschip en moderne gebouwen van de Hafencity draaiden we ook nog even een binnenkanaal in om langs de oude handelshuizen te varen. Een leuke rondvaart die ik iedereen kan aanbevelen.

Naar de website van Kapitän Prüsse

Old Commercial Room Hamburg’s Avonds hebben we gegeten in de Old Commercial Room dat tegenover de Michel Kirche ligt. Een bijzonder restaurant waar veel te zien is. De wanden hangen propvol met foto’s van Duitse zangers, acteurs en scheepshistorie. Door de hele inrichting waan je jezelf aan boord van een schip.

Op elke tafel ligt een lijst met namen van beroemdheden die aan deze tafel hebben gegeten. Ook al moet je niet, ga toch naar  het toilet en verbaas je, trek door en je hoort een scheepsbel.

Probeer hier eens de traditionele streekgerechten als Aal Suppe en Labskaus. Erg lekker kan ik je zeggen. Het was weer een mooie dag.

Naar de website van de Old Commercial Room

Geef een reactie