Hamburg

Op de fiets door Hamburg

Alster Hamburg Op de tweede dag van ons bezoek aan Hamburg zijn we gaan fietsen met Hamburg City Cycles. We hadden de Kompakt tour geboekt omdat deze een algemeen beeld gaf van Hamburg. Zo gingen we lang de Alster, een waterrijk en recreatief gebied  voor de Hamburgers.

Rathaus Hamburg Vervolgens  bezochten we het centrum met het prachtige Rathaus om vervolgens door te fietsen naar de Hafencity met zijn fraai gerestaureerde handelshuizen. Hier hebben we koffie gedronken in een nog werkende koffiebranderij waar ze zelfs Luwak koffie uit Indonesië op de lijst hadden staan. Ook de butterkuchen en wafels met warme kersen en ijs zijn hier erg lekker.

In dit gedeelte van de Hafencity aan de rand van het centrum bevinden zich ook de Hamburg Dungeon en Miniatur Wunderland. Zelfs onze eigen Joop van de Ende heeft hier een pandje voor zijn Entertainment Academy.

Hamburg heeft het tijdens de tweede Wereldoorlog zwaar te verduren gehad en zeker het havengebied werd flink gebombardeerd. De  Hafencity is nu een modern woon-werkgebied geworden waar de Hamburgers trots op zijn.

Elbphilharmonie Hamburg Imposant is de bouw van het nieuwe concertgebouw, de Elbphilharmonie. Hamburg krijgt hiermee een nieuw indrukwekkende muziektempel, dat één van de beste concertzalen ter wereld binnen zijn muren zal hebben.

Hierna zijn we teruggereden, langs de St. Pauli Landungsbrücken waar de rondvaartboten door de haven vertrekken. Het was een leuke fietstocht waarbij het weer ook nog meewerkte.

Meer informatie over Hamburg City Cycles

In de middag hebben we wat rondgewandeld in de Habencity. Na de lunch hebben we nog een bezoek gebracht aan Miniatur Wunderland, een wereld vol met modelbouw zoals treinen, vliegtuigen, auto’s, scenery en diorama’s.

Meer informatie op de website van Miniatur Wunderland

’s Avonds hebben we gegeten in het Aziatisch georiënteerde restaurant Chilli Club gelegen in de Hafencity. Zeer aan te bevelen.

Naar de website van de Chilli Club

Geef een reactie