Hamburg in de morgen

Vroege vogels op zondagmorgen in Hamburg

Reperbahn HamburgOp de Reeperbahn heerst op vrijdag- en zaterdagavond een enorme drukte en is daarmee de belangrijkste uitgaansstraat van Hamburg. Daarnaast is het een prostitutiegebied waar opdringerige dames aan het tippelen zijn en de neonverlichting van de diverse erotische zaken de straat fel verlicht.

Luidruchtige feestgangers, vrijgezellen partijen en  vele beschonken figuren bepalen het straatbeeld.  De braadworstverkoop is tot  ’s morgens vroeg geopend en dan is er nog de Grosse Freiheit, een zijstraat van de Reeperbahn. Hier zit een groot aantal kroegen en dancings die tot in de vroege uurtje doorgaan. Sirenes van de politie en andere hulpdiensten zijn de hele avond en nacht te horen.

Zondagmorgen zijn we om half zeven richting de populaire Fischmarkt gelopen en werden we meteen geconfronteerd met een enorme puinhoop aan vuil die de feestgangers hadden achtergelaten. De schoonmaakdienst was dan ook al druk bezig met puinruimen.

De Fischmarket begint al om 05.00 uur en is om 10.00 uur afgelopen en is voor vele het einde van de lange nacht en voor anderen het begin van de dag. Deze legendarische vismarkt, die al bestaan sinds 1703, is een must see voor iedere bezoeker van de stad.

Naast de verse vis wordt er onder andere ook in fruit en planten gehandeld waarbij het stemgeluid van sommige marktkoopmannen indrukwekkend is te noemen.

Alte Elbetunnel HamburgHet was zo druk dat we besloten om na het eten van een broodje vis rechtsom te keren om nog even de Alte Elbetunnel te bezoeken. Deze in 1911 geopende tunnel onder de Elbe verbond het centrum van Hamburg met de havens aan de zuidelijke oever van de rivier. Voor die tijd was het aanleggen van een 426 meter lange 24 meter diepe tunnel een technisch hoogstandje. Nu is het een toeristische attractie die nog steeds voetgangers en fietsers met grote liften naar beneden brengt.

En zo kwam er een einde aan een leuke stedenreis en kan ik iedereen aanraden om Hamburg ook eens te bezoeken.

Nog wat tips:

En tenslotte mijn foto’s van deze citytrip

[AFG_gallery id=’16’]

Geef een reactie