Manilla

Aankomst Manilla

Singapore AirlinesOp vrijdag 20 maart 2015 zijn Elza en ik vertrokken voor een duikvakantie in de Filipijnen. We vlogen met Singapore Airlines via Singapore naar de hoofdstad van de Filipijnen Manilla. Onze totale reistijd bedroeg 18 uur en 40 minuten waarbij we een afstand hebben afgelegd van 12889 kilometer. Dit is dan ook wel onze uiterste reistijd limiet om nog een beetje normaal denkend op onze eindbestemming aan te komen.

Manilla verkeer

Op de luchthaven van Manilla werden we opgehaald door iemand van ons hotel en al gauw zagen we het bordje met mijn naam boven de menigte uitsteken. Er is wel het één en ander veranderd rond de luchthaven, sinds ons vorig bezoek in 2011, met de komst van een nieuwe terminal. Desalniettemin is het nog steeds een chaos om vanaf de luchthaven de stad in te komen, overal ligt de straat open en de vele auto’s, trishaws, jeepney’s en andere, niet te omschrijven vervoersmiddelen, moeten zich door wegversperringen en versmallingen zien heen te proppen.

Orchid Garden Suites ManillaWe waren te gast in het Orchid Garden Suites hotel dat in de wijk Malate is gelegen. Het is e en hotel met een koloniaal verleden en heeft bij de receptie, en het ernaast gelegen restaurant, nog steeds deze uitstraling. Het hotel heeft ook een onverwarmd zwembad. Vlakbij het hotel kun je, als shopaholic, je helemaal uitleven in een grote shopping mall.

Orchid Garden Suites restaurantNa wat bijgekomen te zijn van de reis hebben we heerlijk gegeten in het restaurant van het hotel dat een bijzondere uitstraling heeft. Onder het glas van de tafels vindt je onder andere foto’s, ansichtkaarten en reclamemateriaal uit het koloniaal verleden van de stad. Het interieur is bijzonder en er wordt muziek gedraaid van dancebands uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Elza had lasange en ik had het traditionele Filipijnse gerecht Kare Kare gekozen. Het ontbijt, dat hier geserveerd wordt, is ook van prima kwaliteit.

Kare Kare

Kare KareKare kare is een Filippijnse stoofpot. Het is gemaakt op basis van gestoofde ossenstaart, varkens- kalfsvlees en af en toe slachtafval, of pens. Er worden groenten toegevoegd, waaronder aubergine en Chinese kool. De stoofpot wordt op smaak gebracht met gemalen geroosterde pinda’s of pindakaas, uien en knoflook. De stoofpot krijgt zijn typische kleur door annatto (gewonnen uit annatto zaden in olie of water) en kan worden verdikt met gemalen rijst.

En toen was het tijd voor ons om volledige in te storten en dus lekker naar bed te gaan in onze executive room voor een goede nachtrust want de volgende dag was het  tijd voor een stadsrondrit door Old Manila.

Geef een reactie