Lombok

Fotoverslag rondreis Lombok – Gili Trawangan en Bali

In oktober 2011 hebben we een rondreis gemaakt door Indonesië met bezoek aan Lombok, Gili en Bali. We hebben hier in diverse accommodaties gelogeerd. De foto’s van deze accommodatie zie je hier onder. De foto’s van de rondreis vindt je onderaan dit artikel

Lombok

Lombok is een Indonesisch eiland dat behoort tot de Kleine Soenda-eilanden. Het ligt in de Indische Oceaan ten oosten van Bali en ten westen van Soembawa. De hoofdstad is Mataram. Lombok is wat kleiner dan Bali, is veel minder toeristisch en de bevolking is er armer. Het eiland bestaat uit ruige beboste bergen die vaak tot aan de zee doorlopen. Rondom het hele eiland slingert zich een weg vol haarspeldbochten, die nog aangelegd is in de Nederlandse tijd. Het binnenland is ruig en onontwikkeld.

Lombok

De op twee na hoogste vulkaan van Indonesië, de Gunung Rinjani, bevindt zich op Lombok en is 3726 meter hoog. Voor de noordwestkust van Lombok liggen enkele tropische eilandjes. De belangrijkste zijn Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Lombok wordt in het westen van Bali gescheiden door de Straat Lombok. Lombok ligt op de ‘grens’ van het Aziatische- en het Australische ecosysteem, de zogenaamde Wallace lijn. Daarom kent Lombok een grote verscheidenheid aan dieren waaronder apen, wilde runderen, vele hertensoorten, zoals het merkwaardige muntjakhert, wilde zwijnen, wilde katten en talloze vogels, waaronder de Australische kuifkaketoe.

Gili Trawangan

Gili Trawangan is een tropisch eiland ten westen van Lombok. Het maakt deel uit van de Indonesische eilandgroep, de Gili-eilanden. Gili Trawangan is het grootste en meest toeristische van de drie Gili-eilanden en ligt het verst van Lombok. De overige Gili-eilanden zijn Gili Air en Gili Meno.

Gili Eilanden

De eilanden worden vooral bevolkt door Sasak, vissers van het nabijgelegen Lombok die leven van toerisme en visserij. Alle eilanden staan bekend om hun spectaculaire duikmogelijkheden. Door veelvuldig dynamietvissen is het aanwezige koraal zwaar verwoest. Het Gili Eco Trust probeert de schade te herstellen met het project Biorock, wat gebruik maakt van onder andere elektriciteit om koraal weer snel aan te laten groeien.

Bali

Bali is een Indonesisch eiland, tevens een Indonesische provincie ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het is het westelijkste van de Kleine Soenda-eilanden. Bijna 90% behoort tot de autochtone bevolking, de Balinezen, die grotendeels hindoes zijn en Balinees of Indonesisch spreken. De hoofdstad is Denpasar. Het eiland wordt overheerst door het vulkanisch gebergte; sommige van de vulkanen zijn actief. Het hoogste punt van het eiland is de Gunung Agung (Agung berg), een vulkaan met een top van 3142 meter boven de zeespiegel. De Gunung Batur, vlakbij het Danau Batur (Baturmeer), is 1717 meter hoog met een krater van 180 meter diep.

Kaart Bali

Het eiland is populair onder toeristen, onder meer vanwege de stranden, het eten, het natuurschoon met sierlijke terrasvormige rijstvelden (sawa’s) en vulkanen, de vele monumenten, waaronder de duizenden Balinese tempels, Pura en de specifieke Balinese cultuur, zoals de tempelspelen, gamelanmuziek en de danskunst. Tevens is er veel schilderkunst, textiel en houtsnijwerk waarmee de kunstzinnigheid en creativiteit van de Balinees wordt onderstreept en benadrukt.

Fotoverslag van onze reis

[AFG_gallery id=’1′]

Geef een reactie