Hong Kong

Citytrip Hong Kong – Lamma eiland en hop on hop off

Lamma Island
Lamma eiland – een oase van rust

Vandaag zijn we vanaf Central Pier 4 in Hong Kong Island met de veerdienst naar Lamma eiland gevaren. Lamma eiland ligt op slechts 30 minuten varen van Hong Kong. Je kunt kiezen voor een aankomst bij de pier van het oude vissersdorp Sok Kwu Wan of de pier van het levendige Yung Shue Wan.

Wij hebben voor de laatste gekozen vanwege een bezoek aan Fisherman Village, een nagebouwd traditioneel vissersdorp op palen in de baai. Hier ligt ook nog een oude Chinese Junk die bezocht kan worden. Ook kun je hier je geluk beproeven door te vissen zonder haak. In speciale bakken zijn een aantal bijzonder zeedieren te zien zoals de horseshoe crab.

Lamma eiland is een oase van rust zonder auto’s en kent heel veel visrestaurants. De vis wordt hier echter wel letterlijk duur betaald. Je kunt hier ook een Family Trail lopen vanaf Yung Shue Wan naar Sok Kwu Wan of andersom om daarna de ferry weer terug te pakken naar Hong Kong. Onderweg kom je langs de Kamikaze Cave die in de Tweede Wereldoorlog door de Japanners werd gebruikt als startpunt van zelfmoordacties op zee.

Hop on Hop Off in Hong Kong

Na ons bezoek aan Lamma eiland zijn we naar de Central Star Ferry Pier 7 gelopen voor een rondrit met de “Big Bus“, de Hop on Hop Off tour door Hong Kong. De bussen vertrekken, normaal gesproken, elke 30 minuten.

Er zijn drie routes die je kunt nemen:

  1. The Red Route: Hong Kong Island
  2. The Blue Route: Kowloon (inclusief the Star Ferry)
  3. The Green Route: Hong Kong Island South

Wij zijn begonnen met de groene route naar het zuiden van Hong Kong Island. Het eerste stuk gaat dwars door de hectiek van deze miljoenen stad. Hoge smalle torenflats wisselen zich af met moderne architectuur.

Hierna wordt het heel anders en kom je in het groene Hong Kong met grote villa’s en stranden waar vele alpha-mannetjes zich staan uit te sloven voor het andere geslacht.  Via deze lijn kun je ook een bezoek brengen het Ocean Park pretpark. Wij zijn uitgestapt bij Aberdeen. Hier kun je een bootreisje maken op een een originele Sampan die je langs het drijvende vissersdrop brengt. Dit is inbegrepen in je busticket.

De hoofdattractie is echter het grootste drijvende vis- en dim sum restaurant ter wereld dat 2000 diners per dag kan uitserveren. Als je vroeg in de morgen hier heen gaat is het ook de moeite waard om de vismarkt te bezoeken.

The Peak Tram

In het busticket is ook een een bezoek aan The Peak inbegrepen. Deze bestemming en de reis er naar toe met de Peak Tram worden beschouwd als één van Hongkongs meest spectaculaire attracties.

The Peak Tram werd geopend in 1888 als exclusief vervoermiddel voor de Britse gouverneur en de bewoners van The Peak. maar tegenwoordig kan iedereen genieten van de steilste kabelspoorbaan van de wereld. De tocht duurt slechts 7 minuten maar is spectaculair vanwege het uitzicht op de wolkenkrabbers in een haast onmogelijke hoek.

Op The Peak heb je een prachtig uitzicht over de stad en als je blijft tot na de schemering zie je de stad transformeren naar een zee van lichtjes. Je kunt er trouwens ook heerlijke eten. Tip: Bubba Gump Shrimp Co Restaurant & Market 

Hier eindigt ons avontuur in Hong Kong. Via Cebu gaan we nu naar South Leyte voor ons duikavontuur.

Meer informatie over Hong Kong

Tagged , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.