Portugal

Noord-Portugal een eerste kennismaking met dit mooie gebied

Celorico de Basto

In september 2017 zijn we met de hele familie naar Noord-Portugal afgereisd voor een bezoek van een week. Dit ter gelegenheid van de 60e verjaardag van John en ons 35-jarige huwelijk. We zijn vanaf Eindhoven gevlogen met Ryanair naar Porto.

We hadden via Airbnb een villa gehuurd in de omgeving van Celorico de Basto op ongeveer anderhalf uur rijden van Porto in Noord-Portugal. Bij ons duurde dit echter wat langer door wat misverstanden met het adres, maar uiteindelijke kwamen we toch aan bij onze schitterend gelegen villa.

We hadden beste wel trek gekregen en gingen op zoek naar een restaurant in het nabij gelegen dorp Mondin de Basto. Tot onze verbazing was hier alles al dicht en we hadden bijna de moed opgegeven totdat we in een klein zijstraatje Adega Regional 7 Condes vonden. Een voornamelijk door de lokale bevolking bezocht streekrestaurant met Portugese en mediterrane gerechten. Dit bleek een pareltje te zijn want wat hebben we hier lekker gegeten tegen een belachelijk lage prijs, hoofdgerecht, dessert, twee flessen wijn en nog andere drankjes voor ongeveer 16 euro per persoon.

Een van de specialiteiten van dit restaurant is het rundvlees van de Maronese, een Portugese rundsoort, afstammeling van de oeros, die onder andere leeft in het Parque Natural de Alvão in Noord-Portugal. Een andere specialiteit die we hier gegeten hebben en die je veel ziet in restaurants is Bacalhau, een gedroogde en gezouten kabeljauw waarvan wordt gezegd dat er in Portugal 365 variaties te vinden zijn.

Tagged , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.